Opendeurdag 26 juni 2021

Op zaterdag 26 juni 2021 hebben wij onze eerste opendeurdag gehouden. Deze viel samen met de laatste dag van de braderij .Mooi zomerweer en veel meer bezoekers dan we hadden verwacht.

Een oude legerjeep stond strategisch opgesteld aan de Bovenpoort en trok daarmee de aandacht voor de passerende bezoekers van de Braderij. Zij hoefden maar de pijl richting het lokaal ‘De Smisse’ aan Vest 9 te volgen.
Een voor de gelegenheid geklede militaire politieman van vzw Spearhead hielp iedereen vriendelijk die voorbij kwam op het goede spoor.

Met de Rik aan de iingang is succes verzekerd

Aan de ingangspoort van het lokaal ‘De Smisse’ zorgde RIk dat iedereen degelijk werd de desinfecteert volgens de nog geldende corona-maatregelen. Hij wees alle bezoekers van de opendeurdag op het verplicht dragen van een mondmaster en het respecteren van de afstandsregels.

Het ontvangstcomité stond gereed

Voor de muzikale begeleiding zorgden Peter en Ivo voor een Schots deuntje op de doedelzak. Krachtig en plechtig zoals het hoort.

Aan de ingang van de tentoonstellingsruimte was het soms wel wat aanschuiven wegens de corona-beperking van maximum 8 personen tegelijk in een goed verluchte gesloten ruimte. Iedereen wachtte echter geduldig zijn beurt af.

Willy verzorgt dat alle informatie over de 36 Herentalse soldaten van Brigade Piron overzichtelijk wordt uitgestald.
Ook de kinderen zijn geïnteresseerd in onze lokale helden die aan de bevrijding van België hebben deelgenomen.

Enkele attributen waren van dichtbij te bewonderen.

Marcel Lambrechts was één van de twee Herentalse commando’s die in Italië en voormalig Joegoslavië heeft gestreden en daarna in Walcheren (NL) werd ingezet.

De tentoonstellingsruimte met enkele affiches over Brigade Piron en enkele medailles en eretekens.

Na het bezoek aan de tentoonstelling kan men een drankje nuttigen op het grasperk buiten bij stralend weer. Ook onze burgemeester wist ons initiatief van de opendeurdag rond Brigade Piron te waarderen.

De eerste opendeurdag van onze vaderlandslievende vereniging was een onverwacht succes dank zij de bereidwillige en belangeloze medewerking van al onze actieve leden.
Natuurlijk ook vanwege het goede weer en de talrijke opkomst van de sympathisanten en geïnteresseerden voor de geschiedenis van Brigade Piron. Bedankt voor uw steun.

foto’s : Johan Temmerman ©

Geef een reactie