Stolen Memory : nog tot 2 maart !

Nog tot 2 maart kan je de reizende internationale tentoonstelling #StolenMemory  op de Grote Markt van Herentals ontdekken.  Een initiatief van Arolsen Archives met ondersteuning van de FOD Buitenlandse Zaken.

De Arolsen Archives bewaren nog steeds persoonlijke bezittingen van ongeveer 2.500 concentratiekampgevangenen, die door de nazi’s werden afgenomen bij deportatie.

Met #StolenMemory gaat Arolsen Archives op zoek naar familieleden om zo deze bezittingen terug te kunnen geven.  De reizende tentoonstelling wordt begeleid door een website met animatiefilms, webstories en grafisch pedagogisch materiaal. 

Tentoonstelling #StolenMemory op Grote Markt
 
Van 17 februari tot 2 maart 2023
strijkt de reizende tentoonstelling #StolenMemory neer op onze Grote Markt.
De Arolsen Archives bewaren nog altijd persoonlijke bezittingen van ongeveer 2.500 voormalige concentratiekampgevangenen. Met #StolenMemory gaat Arolsen Archives op zoek naar hun familie om deze bezittingen terug te geven.

De reizende tentoonstelling wordt begeleid door een website met animatiefilms, webstories en grafisch pedagogisch materiaal.

De tentoonstelling zal geopend zijn van maandag tot vrijdag van 10 tot 17 uur en op zaterdag en zondag van 11 tot 18 uur. De tentoonstelling is te bezoeken op de Grote Markt te Herentals waar de Stolen Memory container gedurende twee weken staat opgesteld.

Omdat Herentals een duidelijk oorlogsverleden heeft, begeleidt Brigade Piron 2.0 op zaterdag 25 februari 2023 een gegidste wandeling vanaf de tentoonstelling langs de struikelstenen en enkele belangrijke locaties met een oorlogsverleden. Deze wandeling is gratis.

Deelnemers kunnen vooraf inschrijven bij de dienst cultuur en toerisme.

Website Stolen Memory : #StolenMemory
Website Arolsen Archief Belgie : #StolenMemory in Belgium – Arolsen Archives (arolsen-archives.org)

Geef een reactie