verslag : persvoorstelling nieuw boek ‘de Kempense soldaten van Brigade Piron’

Op donderdagnamiddag 25 mei 2023 om 14:00 uur werd het nieuwe boek ‘de Kempense soldaten van Brigade Piron’ in het Tafereel (Bistro Koetshuis) aan de Nederrij te Herentals, aan de pers voorgesteld.

Het boek vertelt het verhaal van de Kempense jonge mannen die uiteindelijk bij Brigade Piron terecht kwamen. Het boek omvat ca 200 bladzijden, aangevuld met oude foto’s en verscheidene kaarten in kleur. Aan de voorbereiding van dit boek werd ruim 2 jaar gewerkt. Het is geen geschiedkundig boek, maar het geeft een mooie inkijk op wat deze jongens uit de Kempen in die jaren hebben meegemaakt. De verzamelde info was zo talrijk dat er keuzes moesten gemaakt worden. Het (eerste) deel bestaat uit vijf hoofdstukken.

Ludo vertelt het verhaal van Kempense soldaten van Brigade Piron aan de hand van een powerpoint-presentatie.
De 28 Herentalse jongens die na 10 mei 1940 in Engeland terechtkwamen en zich nadien soldaat werden bij Brigade Piron.
Samen op de foto met het nieuwe boek. Staande, tweede vanaf links, Lisette Wuyts, de vrouw van wijlen Marcel Daneels (+2019). Naast haar dochter Hild. Het boek is opgedragen aan Marcel die het basismateriaal voor het boek had aangebracht via zijn tijdschrift ‘De Brigand’.
De flyer die onder het grote publiek zal verspreid worden. Tijdens de braderij op zaterdag 1 juli 2023 zal een infostand op de Grote Markt worden opgesteld om het nieuwe boek te promoten.

Het boek kan vanaf nu besteld aan de tijdelijke intekenprijs van 25 € tot 1 september 2023. Nadien kost het boek 30 €.
Wees er snel bij, want de oplage is beperkt.
Bestellen kan via onze website: http://www.pironnea.be/boek/


Zie ook persartikel op nnieuws : Nieuw boeiend historisch boek ‘De Kempense soldaten van Brigade Piron’ | NNieuws

One thought on “verslag : persvoorstelling nieuw boek ‘de Kempense soldaten van Brigade Piron’

Geef een reactie