Imposante herdenkingsplechtigheden einde WO II in Neteland

77 jaar geleden : 8 mei 1945 einde van de Tweede Wereldoorlog.  In Neteland (Herentals, Herenthout en Olen) werden vandaag aan een 6-tal monumenten speciale officiële herdenkingsplechtigheden gehouden. 

Een imposante oldtimer karavaantocht met een 25-tal militaire voertuigen maakte onder een stralende zon heel wat nostalgische emoties los bij hen die het allemaal destijds meemaakte, en hun geliefden. 

De gezelschap met vaandeldragers en een piperband bezocht onder meer 3 locaties waar tijdens WO II een vliegtuig was neersgestort.  Aan Berteneinde in Morkhoven, langs de Itegemse Steenweg in Herenthout en in Gerheiden in O.-L.-Vrouw-Olen werd stilgestaan, volgde een eerbetoon en werden kransen neergelegd. Niet alleen de gesneuvelden werden herdacht, maar ook de vele burgerdoden stonden centraal.

Heel wat Netelanders waren op het prachtig initiatief present van Brigade Piron 2.0 Nete & Aa, in samenwerking met o.a. Spearhead VZW, KNSB en andere Vaderlandslievende verenigingen.  Er waren ook nog herdenkingen aan het Umicore-monument in Olen en op de Molenvest in Herentals.

Op de Grote Markt Herentals zorgde het 29 Bn Logistiek uit Grobbendonk voor een opvallende show met transportvoertuigen en een fijne retro-expo in zaal ’t Hof. 

Foto’s en vid Johan Temmerman/NNieuws.

bron : Imposante officiële herdenkingsplechtigheden einde WO II in Neteland – extra foto’s | Nieuws dat je raakt. 24/24u – Nnieuws.be

Geef een reactie