Erfgoeddag op zondag 21 april 2024

Een leuke begeleide themawandeling voor het ganse gezin door de prachtige Herentalse natuur met een leerrijk accent voor jong en oud onder de titel ‘Kleine verhalen over de Groote Oorlog’. Een gids vertelt over de raakpunten van de bestaande erfgoedlocaties van Herentals en de eraan verbonden geschiedenis uit de Eerste Wereldoorlog die de mensen 110 jaar geleden meemaakten.

Het traject van de wandeling met de 11 stopplaatsen (1 = startpunt aan de parkeerplaats van Kruisberg)


Op zondag 21 april 2024 kun je vanaf 10:00 uur deelnemen aan de erfgoedwandeling ‘Kleine verhalen van de Groote Oorlog’. Deze wandeling van 5 km loopt over de Kempense Heuvelrug en de vallei van de Kleine Nete. Men kan deelnemen onder begeleiding van een gids ofwel individueel in eigen tempo het traject afleggen met de smartphone in de hand via de ErfgoedApp.

Op 11 verschillende stopplaatsen van de bewegwijzerd wandelroute, waaraan een bijzondere cultuur-historische erfgoed betekenis is verbonden, wordt een kort verhaal verteld over de gebeurtenissen die zich tijdens de Eerste Wereldoorlog in Herentals hebben afgespeeld. Deze kleine verhalen gaan over situaties die 110 jaar geleden in 1914 bij het begin van de Groote Oorlog hebben plaatsgevonden, toen vele vaders of zonen het vertrouwde gezin moesten verlaten om ver weg van thuis ons land te gaan verdedigen tegen de inval van de Duitse legers.

Langs het parcours van de wandeling kan men ook aan de hand van foto’s een 20-tal vragen oplossen. Onderweg bezoekt men de WO1-tentoonstelling in de kapel van Onze-Lieve-Vrouw in ’t Zand en halverwege de route is er een rustplaats om iets te drinken of te eten terwijl de kinderen zich in de speeltuin kunnen amuseren.

Herkenningsteken ErfgoedApp

De wandeling duurt minstens 2 uur, maar is niet geschikt voor rolstoelgebruikers of kinderwagens. Goede wandelschoenen zijn wel aan te raden.

Vertrekpunt : aan de parkeerplaats van Kruisberg (Wijngaard 2 te Herentals).
(Met de smartphone in de hand kan men wel op eender welke plaats vertrekken).

Leest de tekst, bekijk de foto en beluister de uitleg die behoort bij de één van de 11 stopplaatsen van deze leerrijke WO1-wandeling. Druk op nevenstaande knop –>

WO1-Tentoonstelling (zondag 21 april 2024)

Tijdelijke tentoonstelling (van 10 – 17 uur) in de kapel van Onze-Lieve-Vrouw in ’t Zand (Lichtaartseweg) over de 94 gesneuvelde soldaten uit Groot-Herentals tijdens de Eerste Wereldoorlog (1914-18)

Geef een reactie